| | SZERVEZETI KERESŐ | KAPCSOLAT
WEBSHOPWashington üzent, hogy Orbán is megértse
kövess minket!


hírlevél
2016-05-31

atv-72126-01521800

DK: Washington üzent, hogy Orbán is megértse

Budapestre látogatott az Egyesült Államok külügyminisztériumi államtitkára. Sarah Sewall számos kritikát fogalmazott meg az Orbán-kormánnyal szemben a sajtószabadság és a demokratikus intézményrendszer lebontásától a korrupcióhoz tétlenül asszisztáló fideszesített igazságszolgáltatásig. Az államtitkár azt is elmondta, hogy „aggasztóak a konspirációs elméletek”, utalva a kormány Soros György és Washington köré szőtt propagandameséjére.

Washington tehát üzent, hogy Orbán Viktor is megértse. Az amerikai államtitkár által elmondottak már mind számtalanszor elhangoztak a magyar parlamentben az elmúlt 6 évben, most azonban Magyarország legfontosabb nyugati szövetségese tette őket egyértelművé. Az Orbán-kormány módszeres uralma elsöpörte a rendszerváltás minden vívmányát, felrúgva az összes európai és egyetemes értéket, amiért hazánk ma egyáltalán az EU tagja lehet.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány miatt Magyarországnak rosszabb a megítélése, mint bármikor az elmúlt negyed évszázadban, hazánk legfontosabb nyugati szövetségesének kritikáját pedig nem lehet egy Sorosozással lesöpörni. A DK szerint a Fidesz történelmi bűnét jelzi, hogy az Egyesült Államoknak kell felhívnia a figyelmet a magyarok ellen elkövetett antidemokratikus és korrupt hatalomgyakorlásra.

Ara-Kovács Attila

elnökségi tag
a DK külügyi kabinetének vezetője