FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPSargentini-jelentés – Orbán Viktor hazugságaival és csúsztatásaival szégyent hozott Magyarországra
kövess minket!


hírlevél
2018-09-12

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; SARGENTINI, Judith; ROGÁN Antal

Sargentini-jelentés – Orbán Viktor hazugságaival és csúsztatásaival szégyent hozott Magyarországra

Brüsszel/Strasbourg, 2018. szeptember 11., kedd (MTI) – Az Európai Parlament Magyarországról szóló vitája kiábrándító volt, rossz irányba ment, ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a magyar miniszterelnökkel nem lehet egyezséget kötni, nem lehet kompromisszumra jutni – jelentette ki Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő magyar újságíróknak Strasbourgban a keddi vitát követő sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: a politikának az lenne a lényege, hogy a társadalom érdekében közös megoldások szülessenek. Orbán Viktorral azonban nem lehet közös megoldásokat találni, mert “nem hajlandó tudomásul venni, hogy vannak más vélemények is a világon” – fűzte hozzá.

Kijelentette, a magyar miniszterelnök nem értette meg, hogy nem a magyar parlamentben van, ahol a “szokásos vádaskodással, mindenki lenyomásával és lenyúlásával” meg lehet nyerni politikai vitákat. Véleménye szerint az EP-képviselők döntő többsége csalódott volt a magyar miniszterelnök felszólalása miatt.

Párttársa, Molnár Csaba EP-képviselő úgy vélte, Orbán Viktor hazugságaival és csúsztatásaival szégyent hozott Magyarországra. Beszéde egy “lebukott bűnöző”, egy “vesztes ember, vesztes politikus” beszéde volt, aki pontosan tudja, hogy a hazugságok sorozatából és a magyar emberek kizsákmányolásából már nincs sok hátra – mondta.