MTI: Szégyen, hogy diákokat vezényeltek a határra

2017-09-11

határvédők

MTI: Szégyen, hogy diákokat vezényeltek a határra

Budapest, 2017. szeptember 11., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint diákokat vezényelnek a határra “statisztálni a kormányzati kampányhoz”, ami szégyen.

Vadai Ágnes hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta, hogy a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül.
A diákok a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni – tette hozzá. Eddig csak arról lehetett hallani, hogy a kormány “ehetetlen moslékkal” élelmezi a határon szolgáló rendőröket és katonákat, de van lejjebb, hiszen “szinte gyerekeket” visznek a határra, akiknek semmi sem jár – fogalmazott.
Hozzátette, ha igazak a hírek, akkor a diákok jövő január elejéig is maradhatnak a határon, a tavalyi télen pedig már lehetett látni, hogy a kormány mennyire becsüli a határon állomásozó magyar katonákat rendőröket: nem, hogy fűtött szállás, sokaknak még egy sátor vagy pokróc sem jutott.
A DK szerint a kabinetnek gondoskodnia kell arról, hogy a kivezényelt diákok tudjanak tanulni vagy szabadidős programokban vehessenek részt, dolguk ugyanis nem lesz. Az utóbbi időben a déli határon lényegében egyetlen egy menekült sem érkezett az országba, ráadásul “Soros Györgyöt sem látták a környéken lángvágóval ólálkodni” – fogalmazott Vadai Ágnes.

MTI 2017. szeptember 11.