| | SZERVEZETI KERESŐ | KAPCSOLAT
WEBSHOPMTI: “Sukoró-ügy – A DK börtönnel fenyegeti az ügyészeket és a bírót”
kövess minket!


hírlevél
2017-06-08

sukoro

MTI: “Sukoró-ügy – A DK börtönnel fenyegeti az ügyészeket és a bírót”

Budapest, 2017. június 8., csütörtök (MTI) – A Demokratikus Koalíció kormányra kerülése után börtönbe záratná a 2008-as sukorói telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, valamint a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

Varju László DK-alelnök csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Kúria jogerős döntését kommentálva koncepciós perről beszélt, továbbá – kormányváltáskor – szabadulást és teljes kárpótlást ígért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt egykori vezetőinek.
Varju László azt mondta: a Fidesz azért “kreálta” a Sukoró-ügyet, hogy börtönbe zárja Orbán Viktor kormányfő “legfőbb politikai ellenfelét”, Gyurcsány Ferencet, Tátrai Miklós és Császy Zsolt fő bűne pedig az volt, hogy nem tettek “hamis tanúvallomást” a DK elnöke ellen.
Ma Magyarországon nem független az igazságszolgáltatás – jelentette ki, hozzátéve, Polt Péter legfőbb ügyész, Handó Tünde, az OBH elnöke, az ügyben eljáró “fideszes” ügyészek, a csütörtöki ítéletet meghozó bíró és tanácsa addig lesz “szabadlábon, ameddig a magyar miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják”.
Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált a Kúria Sukoró-ügyben hozott ítéletére. Azt írta, az elítéltek ártatlanok, “a nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”. “Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok” – értékelt a volt miniszterelnök.

MTI 2017. június 8., csütörtök