FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPÜzenjük a Fidesznek: nem lopni kell, hanem a meglévő kórházakat fejleszteni
kövess minket!


hírlevél
2018-03-13

simicskó

Üzenjük a Fidesznek: nem lopni kell, hanem a meglévő kórházakat fejleszteni

Rövidesen kiírják a dél-budai Fideszes elitkórház tervpályázatát, a beruházás lebonyolítására pedig projektcéget hoznak létre. Úgy tűnik, a fölösleges és pazarló beruházást csak a kormányváltás akaszthatja meg.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás álláspontja szerint ennek a beruházásnak ebben a formában egyedüli célja, hogy a Fideszes oligarchák további milliárdokat lophassanak, ezért felszólítja Simicskó Istvánt, a választókerület fideszes, jelenlegi országgyűlési képviselőjét, hogy a kormány tagjaként akadályozza meg a beruházást. Nem a semmi közepén kell új, méregdrága intézményt létrehozni, ahol már a megközelíthetőség megteremtése is milliárdok tucatjaiba kerül.

A Szent Imre Kórházat a tervezett összeg töredékéből lehetne olyan szintre fejleszteni, hogy az a tervezett szuperkórház minden funkcióját magas színvonalon legyen képes ellátni, a többit pedig más, gyalázatos állapotban lévő fővárosi kórházak rendbehozatalára kell fordítani. A hamarosan hivatalba lépő demokratikus kormány éppen ezt fogja tenni.
Gy. Németh Erzsébet
a DK elnökségi tagja
Bp. 2. vk. országgyűlési képviselőjelöltje