FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPÚjabb érvágás az autósoknak: drágul a gumicsere
kövess minket!


hírlevél
2017-11-13

gumicsere

Újabb érvágás az autósoknak: drágul a gumicsere

 

Akár 20%-kal is drágulhat az autósoknak a nyári gumiabroncsok télire történő lecserélése.

Az általános munkaerőhiány immár elérte a gumiszervizeket is. A munkáltatók béremeléssel igyekeznek úrrá lenni a problémán, ez tükröződik a szolgáltatás drágulásában, ám az autótulajdonosoknak így is hosszabb várakozási időre kell fölkészülniük.

A Demokratikus Koalíció programjának sarkalatos pontja, hogy napi 8 óra munkából tisztességesen meg lehessen élni. A béremelést tehát üdvözli, ugyanakkor úgy véli, hogy az ezt követő ugrásszerű áremelkedést előrelátóbb kormányzati munkával el lehetett volna kerülni. A nettó bérek folyamatos és egyenletes emelése elejét vehette volna az ilyen súlyos munkaerő-hiánynak. Az úgynevezett adóék, vagyis, hogy a munkáltató teljes bérköltségének mekkora része kerül az államkasszába, kiugróan magas: a világ 35 legfejlettebb országát tömörítő OECD-n belül a harmadik legnagyobb.

A jövőre hivatalba lépő demokratikus kormánynak gondoskodnia kell a nettó bérek folyamatos és egyenletes növekedéséről, a hasonló megrázkódtatásokat eredményező munkaerőhiány megelőzéséről.
DK sajtóiroda