| | SZERVEZETI KERESŐ | KAPCSOLAT
WEBSHOPPénzhiány miatt a beteg életét tudatosan kockáztató betegszállítókat sem lehet kirúgni
kövess minket!


hírlevél
2017-10-11

betegszállítás

Pénzhiány miatt a beteg életét tudatosan kockáztató betegszállítókat sem lehet kirúgni

Egy hónapja hatalmas felháborodást kavart a hír, hogy egy magántulajdonú betegszállító cég alkalmazottai a trombózisgyanús és csak fekve szállítható beteget saját lábán kényszerítettek beszállni az autóba, végig ülve utaztatták, útközben megálltak hamburgert és cigarettát venni, végül otthagyták a célként kijelölt kórház folyosóján.

Ma úgy tűnik, az érintettek meg fogják úszni egy figyelmeztetéssel, és így a továbbiakban is kockáztathatják a rájuk bízott beteg életét. Ha ugyanis kirúgnák őket, nem találnának a helyükre mást. A betegszállítás díja olyan alacsony, hogy a profitorientált vállalkozó mindenen, így a munkabéren is maximálisan spórolni kényszerül. A betegszállítók ennélfogva könnyebb munkát és akár másfélszeres fizetést is remélhetnek, ha például egy bútorszállító cégnél helyezkednek el, vagy áruházi kiszállítást vállalnak.

A Demokratikus Koalíció szerint mindez csupán apró adalék ahhoz a tényhez, hogy az egészségügy ma romokban hever. Szakmai, szerkezeti, emberi, morális és finanszírozási problémák átláthatatlan szövevénye sújtja. A jövőre hivatalba lépő demokratikus kormány egyik legfontosabb feladata az egészségügy talpra állítása, az ehhez szükséges reformok bevezetése és az erre szánt források radikális emelése lesz.

Dr. László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője