Közel száz helyi ügyben készül aláírást gyűjteni a DK

2017-03-20

Molnár Csaba

Közel száz helyi ügyben készül aláírást gyűjteni a DK

Budapest, 2017. március 20., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció országszerte 97 helyi ügyben indít aláírásgyűjtést, a kérdések túlnyomó többsége “a romokban heverő” egészségügyhöz kapcsolódik – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba.

Az EP-képviselő arra hivatkozott, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a párt tisztújító kongresszusán bejelentette, népszavazásokkal és aláírásgyűjtésekkel, vagyis “népakarat-cunamival” kell bombázni a hatalmat.

Példaként említette, hogy Pécsett azért gyűjtenek majd aláírásokat, hogy ne kelljen heteket várni egy vérvételre, Kiskunfélegyházán ingyenes buszjáratot szeretnének a helyi szakrendelő és a Kecskeméti kórház között, Miskolcon a város nyugati részében akarnak egészségügyi alap és szakellátást, Berettyóújfalun a háziorvosi rendelőt, Budapesten pedig a Péterfy Sándor utcai kórházat szeretnék felújíttatni.

A szignókat nyárig gyűjtik majd, hogy azokkal mindenhol “nyomást gyakoroljunk” a helyi fideszes politikusokra – mondta.

MTI 2017. március 20., hétfő 11:18