FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPIsmét a daganatos betegeket és a budapestieket sújtja a NER
kövess minket!


hírlevél
2017-11-14

agydaganat_sugarzas

 Ismét a daganatos betegeket és a budapestieket sújtja a NER

 

Akár két hónapot is várhatnak a sugárkezelésre a daganatos betegek Budapesten és Pest megyében, a fővárosi kórházakból ugyanis jónéhány sugárterápiás gép hiányzik. Az orvosok ezért azoknak a betegeknek az esetében is kénytelenek más, például gyógyszeres kezelést választani, akiknél a sugárterápia lenne a leghatékonyabb.

Magyarország világelső a daganatos megbetegedések terén. Ehhez jelentősen hozzájárul, hogy kevés a CT és MR berendezés, így lassú a diagnosztizálás. Tovább rontotta a helyzetet, hogy az orvos a kormány döntése értelmében nem a betegnek legalkalmasabb, hanem a legolcsóbb gyógyszert köteles fölírni. A sugárterápia megtagadása minderre fölteszi a koronát. Sok rákbeteget gyakorlatilag az Orbán-kormány ítél halálra. 

Az Emmi szerint a most induló kórházfejlesztési programban 22 milliárd forintért szereznek be orvosi eszközöket. Összevetve ezt azzal a mai hírrel, hogy hat év alatt csak a társasági adókból 330 milliárd forint jutott a sportegyesületeknek, világosan látható, Orbán rögeszméjéhez képest mennyire fontos ma Magyarországon a betegek élete.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után radikálisan javítani fogja az egészségügy finanszírozását, és megtalálja a módját a betegek halálát okozó intézkedések kiagyalóinak felelősségre vonására.

 

Dr. László Imre

a DK egészségügyi kabinetjének vezetője