FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPEl a kezekkel a tanárok magánéletétől!
kövess minket!


hírlevél
2018-08-29

shutterstock_210171001

El a kezekkel a tanárok magánéletétől!

Az Orbán-kormány arra kötelezné a tanárokat, hogy számoljanak be neki, milyen Facebook csoportoknak a tagjai. A kormány igénye törvénytelen, tisztességtelen, felháborító. Az, hogy magánéletünkben kikkel találkozunk – személyesen vagy az interneten keresztül – kik az ismerőseink, barátaink, kikkel-miről beszélgetünk, ahhoz a kormánynak semmi köze nincsen. Gondolataink, magánemberi kapcsolataink, szavaink nem tartoznak a kormányra és semmi okunk nincs arra, hogy ezt a kormánnyal megosszuk. A kormány, illetve intézménye a munkáltatónk, nem pedig magánéletünk része.

Arra biztatunk minden tanárt és a tanárok valamennyi civil, szakmai és érdekvédelmi szervezetét, hogy felháborodásukat nem titkolva határozottan utasítsák el a kormány igényét. Ne a tanárok magánéletében turkáljanak, hanem tegyék a kötelességüket: azért dolgozzanak, hogy szellemi, szakmai, emberi megbecsüléssel övezett pedagógusokkal közösen Magyarországnak az egyik legjobb oktatási rendszere legyen Európában. Rombolás helyett inkább építkezzenek, magánélet helyett inkább közügyekkel foglalkozzanak.

A Demokratikus Koalíció a fentiek miatt az oktatási jogok biztosához és az adatvédelmi hatósághoz fordul, hogy minden lehetséges lépést tegyenek meg a kormány szándékának azonnali megállítására.

Niedermüller Péter

alelnök, EP-képviselő

DK

 

Arató Gergely

frakcióvezető-helyettes, oktatáspolitikus

DK