FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPA Fidesz a fordított Robin Hood: a szegényeket fosztogatja, hogy adhasson a tehetőseknek
kövess minket!


hírlevél
2017-12-06

nyugdijas_kez_penz_rf

A Fidesz a fordított Robin Hood: a szegényeket fosztogatja, hogy adhasson a tehetőseknek

 

A régióban Magyarország költ messze a legnagyobb arányban családpolitikára, ebből azonban egyedülálló módon nem korrigálja, hanem erősíti a létező egyenlőtlenségeket.

Családtámogatási rendszerünk vezérelve a szegények büntetése. Fő eszköze az egykulcsos jövedelemadó és a világon példátlan módon fölső határ nélküli családi adókedvezmény,miáltal a 444 milliárdos adócsökkentés háromnegyed része a legmagasabb jövedelmű 20%-hoz tartozó gyermekteleneket gazdagította. A mindenkinek járó GYES és családi pótlék viszont kilenc éve egy fillérrel sem emelkedik, értékének csaknem egyötödét elvesztette.A munkanélküli járadékot 9-ről 3 hónaposra rövidítették, összegét 28 ezer forintról 22 ezerre csökkentették, a közmunkás-minimálbért pedig a korábbi 60%-ára vágták vissza.

2013-ban a magyar gyermekszegénység 35 százalékos volt, és ez azóta is alig mérséklődött. A lengyel konzervatív kormányok viszont az ottani 30%-os gyermekszegénységet 12 év alatt 5%-ra szorították le, miközben GDP-jük feleakkora részét sem költik családtámogatásra.

A Demokratikus Koalíció jövőre adó- és járulékreformmal, tisztességes munkanélküli-ellátással, a feltételes családi minimáljövedelem bevezetésével, a minimális mennyiségű víz, gáz, áram és internet díjmentes biztosításával fordítja meg a társadalom kettészakadásának folyamatát.
Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő, DK

dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő, DK