Székely Sándor

Önéletrajz

1977. július 18-án születtem Budapest egyik külvárosában, egy erőteljesen baloldali elköteleződésű családban.
Házas vagyok, egy fiúgyermek édesapja.
Iskoláim elvégzése után egy reklámügynökségnél kezdtem dolgozni, majd pár év múlva saját céget alapítottam.
2011. januárjától politizálok. Részt vettem az Egymillióan a Sajtószabadságért (Milla) által szervezett tüntetések szervezésében, majd komoly politikai-, szemlélet béli különbségek miatt többedmagammal elhagytam a szervezői csoportot és megalapítottam az Egymillióan a Demokráciáért egyesületet, majd pár hónap múlva a Magyar Szolidaritás Mozgalmat.
A mozgalommal 2011. december 23-án útjára indítottuk a Demokratikus Kerekasztalt (DEKA), majd több másik szervezettel közösen megszerveztük a 2012. január 2-i Operaházas tömegtüntetést.
2013-ban kitalálója és alapítója, majd egy rövid ideig társelnöke is voltam az Együtt 2014 pártnak.
A 2014-es önkormányzati választásokon bejutottam a Fővárosi Közgyűlésbe.
2015-ben kiléptem az Együtt pártból, munkámat, mint fővárosi képviselő és mint a Szolidaritás Mozgalom elnöke végeztem tovább.
Kitalálója és szervezője voltam annak a folyamatnak, melynek végén a demokratikus ellenzéki pártok támogatásával Dr. Majtényi László Köztársasági Elnök jelölt lehetett, Áder Jánossal szemben 2017 tavaszán.
2017 december 9-én a Szolidaritás Mozgalom választási szövetséget kötött a Demokratikus Koalícióval, ennek eredményeként, 2018 tavaszán a Magyar Országgyűlés tagjává váltam.