“Egy az egy ellen” – A DK visszalép, hogy egy független jelöltet támogasson a gyulai időközin

2017-05-19

AAA_dk_logo_fb_profil_fehér_201502

A Demokratikus Koalíció ezúton hivatalosan bejelenti, hogy egy független jelölt javára visszalépteti saját jelöltjét, Máthé Zoltánt, aki a Békés megyei Gyula 8. számú egyéni választókerületében indult volna a vasárnapi időközi választáson.

A DK hónapok óta az “egy az egy ellen” politikáját ajánlja a demokratikus ellenzék pártjainak, miszerint a Fidesz jelöltje ellen minden választókerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelöltet szabad indítani. Ezt az elmúlt hetek és hónapok időközi választásai is igazolták: ahol egy jelölt volt, ott a demokratikus oldal megverte a Fideszt, ahol több, ott szétaprózodott a kormányellenes többség – a Fidesz legnagyobb örömére.

A Demokratikus Koalíció következetes, az “egy az egy ellen” politikájának teljesülését nem csak a többi demokratikus ellenzéki párttól, hanem saját magától is megköveteli a Fidesz legyőzése érdekében. A DK arra kéri gyulai szimpatizánsait és mindenkit, akinek elege van a városban a Fideszből, hogy vasárnap támogassák Bagi Csillát, a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjét!

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője és Máthé Zoltán, a DK gyulai önkormányzati képviselő-jelöltje