FRAKCIÓ SZERVEZETI KERESŐ KAPCSOLAT
WEBSHOPA kampánynak vége – folytatódhat az egészségügy lerablása
kövess minket!


hírlevél
2018-04-13

egészségügy pusztulása

A kampánynak vége – folytatódhat az egészségügy lerablása

A választási kampányban szétszórta a kormány a költségvetési tartalék szinte teljes első félévi összegét, a választás másnapján viszont megkezdte ennek visszagyűjtését.

Akármilyen propagandaszövegeket hallhattunk is a kampányban a magyar egészségügy egész Európában páratlan kiválóságáról, a Fidesz kampánystratégái érezhették, hogy ezúttal nem jön be a goebbelsi módszer: ezt a hazugságot egyszerűen nem lehet annyiszor elismételni, hogy a kórházban fekvő vagy a sürgősségi ellátásra várakozva meghaló betegek hozzátartozói elhiggyék. Úgy döntöttek tehát, hogy a korábban innen kivont és ellopott vagy focira költött százmiliiárdok egy töredékét a kampány részeként vissza kell juttatni az egészségügynek.

A kormány azonban, akár a mesebeli okos lány, adott is, meg nem is. Az egészségügynek juttatott pluszforrások mellett arról is intézkedett, hogy a szociális hozzájárulási adó tavalyi, ötszázalékos csökkentéséből származó megtakarítást a kórházak ne költhessék el, hanem külön számlán gyűjtsék. Hétfőn aztán a főigazgatók utasítást kaptak, hogy ezt a – mintegy húszmilliárdra rúgó – összeget fizessék be a kincstárnak.

A rendelkezés persze érthető. A kampánynak vége, Orbán ismét biztonságban érzi magát. Újabb négy évig nem érdekes, hogy a betegek pusztulnak, csak stadionokra legyen elég pénz.
dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK