A DK nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt

2016-10-08

fullsizerender

A DK nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt

A    D e m o k r a t i k u s   K o a l í c i ó   (DK) nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt; többek között az Európai Uniót, az Európa Tanácsot, az EBESZ vezetőit, valamint a nemzetközi sajtó képviselőit is tájékoztatják a történtekről – jelentette be a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT – A DK nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt
Budapest, 2016. október 8., szombat (MTI) – A Demokrata Koalíció (DK) nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt; többek között az Európai Uniót, az Európa Tanácsot, az EBESZ vezetőit, valamint a nemzetközi sajtó képviselőit is tájékoztatják a történtekről – jelentette be a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
Gréczy Zsolt azt mondta: a nemzetközi szervezetektől azt várják, hogy “ítéljék el az Orbán-kormány cselekedetét, amellyel újabb lépést tett arra, hogy felszámolja a maradék sajtószabadságot Magyarországon”.
A Népszabadság megölése a magyar demokrácia, a magyar sajtószabadság elleni legaljasabb támadás – fogalmazott Gréczy Zsolt. Hozzátette: “nincs kétségünk, hogy legnagyobb politikai napilap, a demokratikus Magyarország egyik legfontosabb képviselőjének elhallgattatása az Orbán-kormány egyik legaljasabb gaztette”.
Mint mondta, támogatják a lap szerkesztőségét küzdelmében, szolidárisak a szerkesztőség munkatársaival, olvasóival, a demokratikus Magyarországgal és készek a lapért folytatott küzdelemben bármilyen módon részt venni.
A DK számára “nem kétséges, hogy az egész történet mögött az Orbán-kormány áll” és szerinte nem lehet nem észrevenni, hogy amikor Lázár János londoni útja derült ki, gyakorlatilag “lefejezték az Origó-t”, amikor pedig Rogán Antal “helikopteres botránya”, és Matolcsy György “ingatlanbotránya” került elő, pár nap alatt “kivégezték a Népszabadságot is”.
Gréczy Zsolt azt mondta: a DK az orbáni diktatúra kiépülésének újabb fejezetét látja ebben a történetben és szerintük “az Orbán-kormány itt nem fog megállni”.
A DK a kormánytól is azonnali választ vár arra, hogy igaz-e az a pletyka, miszerint az utóbbi egy-két napban Mészáros Lőrinc, gyakorlatilag Orbán Viktor közvetlen környezete megvette a Népszabadságot. Szerintük ezeket az információkat cáfolni, vagy megerősíteni szükséges.
A DK a Népszabadság melletti tüntetéseken is részt kíván venni – mondta a politikus.
Gréczy Zsolt szerint ha a kormányoldal azt gondolja, hogy el lehet hallgattatni a demokratákat, akkor téved.

hgp

MTI 2016. október 8., szombat 15:31